уторак, 24. јун 2014.

JOSEPH HEYWOOD - Berkut (Agencija Obradović, 2010)

U zoru se pukovnik Ginter Brum nečujno spustio padobranom kroz sumporastu izmaglicu do tinjajućih ruševina berlina, zaobišavši sovjetske trupe koje su okružile kostur kakav je grad postao krajem aprila 1945. godine.
S precižnošću i veštinom koje su karakterisale njegovu vojnu karijeru, Brum je završio prvu fazu jednostavne i naizgled nemoguće misije: da izbegne savezničke trupe koje su zauzele celu posleratnu Evropu i prokrijumčari ,, her Volfa“, najvećeg ratnog kriminalca svih vremena, na sigurno. Manje od dvadeset četiri sata kasnije ruska jedinica za specijalne operacije krišom se uvukla u Berlin, zaputivši se ka sedištu rajha. Predvodio ju je Berkut, Vasilij Petrov, koga je zbog velikih sposobnosti lično Staljin odabrao za ovu misiju. Berkut je dobro znao da neuspeh znači sigurnu smrt.



Uh, ova knjiga je ludilo! 550strana čiste akcije. Hejvud je lovac i ti delovi gde se gone po šumama i planinama je genijalno opisan. Nema rupa u radnji, likovi su odlično odrađeni, zaplet je majstorki izveden, a kraj je genijalan. Svaka preporuka!


Нема коментара:

Постави коментар